خانه > وبلاگ > انواع رنگ > رنگ های مولتی کالر بر پایه آب

رنگ های مولتی کالر بر پایه آب

رنگ های مولتی کالر بر پایه آب:در سال های ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰، مولتی اسپری یا روش رنگ آمیزی روکش پایه و سپس پوشاندن آن با رنگ اسپری، به دلایل مختلف استفاده می شد. گرچه این روش مولتی کالر به دلیل دوام و ظاهر خوب استفاده می شد، اما بوی شدیدی داشت. به همین دلیل حین رنگ آمیزی و خشک شدن رنگ کل فضا باید خالی می ماند. همچنین به عنوان رنگ پایه، تمیز کردنش سخت بود و زود خراب می شد. نگرانی های محیط زیستی درباره مضرات آن و حلال هایش باعث شد رنگ مولتی کالر و حلال های دیگر چندلایه کنار بروند. 

اصلاحات

اما با گذشت زمان و اصلاحات انجام شده، رنگ مولتی کالر به گزینه مناسبی برای سطوح مختلف تبدیل شد. رنگ های فعلی مولتی کالر ۱۰۰% بر پایه آب بوده و کاملا متفاوت هستند.این محصول به کمک تکنولوژی به یک گزینه مناسب برای موارد تزئینی تبدیل شده است.

در حقیقت این محصول دوباره محبوب شده و معماران مختلف به خاطر تاثیر مثبت این رنگ در دکوراسیون آن را به کار می برند. همچنین به دلیل قابلیت سازگاری با رنگ ها می توانید رنگ پایه و روکش را به دلخواه انتخاب کنید. پیش از شروع کار باید لایه قبلی رنگ را بکنید تا رنگ خوب روی سطح بنشیند و نتیجه خوبی داشته باشد.در صورت آسیب دیدن سطح به آسانی می توانید.رنگ مشابه را یافته و سطح را ترمیم کنید.

به علاوه می توانید با اسپری های رنگی با کیفیت طرح قبلی را دوباره ایجاد کنید. نقاش های حرفه ای می توانند با ابزار همیشگی به نتایج مورد نظر دست یابند. تکنولوژی اسپری های رنگ نقاشی کردن را راحت تر کرده است. البته نقاشان امیدوارند با تکنولوژی اسپری های بدون هوا فرایند رنگ کردن را تسریع کنند تا از چند لایه رنگ اسپری استفاده نشود. از آنجایی که کنترل رنگ اسپری راحت تر است، فرایند رنگ آمیزی و خشک شدن را راحت می کند. در برخی از روش های استفاده از رنگ مولتی کالر می توان با دست نقص ها را پوشاند. می توانید رنگ مولتی کالر را با شت دندانه نرم یا اسپری دستی روی سطح وارد کنید. همچنین می توانید با حداقل ابزار نقص های کوچک را بپوشانید.

محصولی با مزیت های مختلف

بادوام بودن رنگ مولتی کالر آن را به یک محصول مناسب برای مکان های شلوغ مانند بیمارستان، مدرسه، اداره، رستوران، پاساژ و مراکز تفریحی مثل استادیوم و سالن تئاتر تبدیل کرده است. بافت مولتی کالر از رنگ های معمولی بهتر است. در این صورت سطح به راحتی لکه ندیده و لایه های رنگ به راحتی روی هم می نشینند. یادتان باشد ترکیبات رنگ هر کارخانه با دیگری متفاوت است، بنابراین نقاشان حرفه ای پیش از شروع کار باید به این مورد توجه کنند. بادوام بودن این رنگ استفاده آن در محیط های داخلی و خارجی را افزایش می دهد. می توانید آن را برای کمد و کابینت های خانه یا حتی ادارات و بیمارستان ها به کار ببرید. این رنگ برای پوشش دهی قسمت هایی مانند دیوار، بتن، فلز، کاشی سرامیک و سطوح جلادار مناسب است. می توان این رنگ را برای سطوح بافت دار مانند سطوح گچی هم به کار برد. 

ویژگی مهم

ویژگی دیگر رنگ مولتی کالر امروزی بوی کم آن است که باعث می شود بدون نیاز به تخلیه فضا حتی در محیط های شلوغ اداری آن را استفاده کرد. بوی کم همراه با دوام بالا از مزیت های این رنگ بوده و نتیجه نهایی را بهتر می کند. مثلا یک بار در یک فرودگاه می خواستند سطح لمینت را بازسازی و رنگ کنند، آن هم بدون تخلیه مسافرین و پرسنل. به دلیل شلوغ بودن فرودگاه باید از لایه های کافی استفاده می شد تا برآمدگی ایجاد نشود. بنابراین ثابت شد که رنگ مولتی کالر سطح مناسب را ایجاد می کند. پرسنل هم توانستند همزمان به کار خود ادامه دهند. بادوام بودم محصول هم نیاز به ترمیم مجدد را کاهش داد.

طرح ها و بافت های مختلف این رنگ را بین طراحان هم محبوب کرده اند. بر اساس رنگ و شیوه رنگ آمیزی می توانید به بافت های مختلف این رنگ دست یابید. طراحان با وجود رنگ های متضاد می توانند با آزادی عمل به نتایج مختلف برسند. 

یکی از ترفندهای رایج میان طراحان استفاده از مولتی کالر متالیک یا صدفی است. که معمولا برای در یا ابزار استفاده می شوند.

اماده سازی

مهم ترین گام در رنگ آمیزی اماده سازی سطح است. چون بدون این کار نمی توان به سطح مورد نظر دست یافت.در اماده سازی سطح عوامل مختلف دخیل هستند .مانند سطوح، نقص های سطح و تغییرات آب و هوایی. برخی از سطوح مانند بتن، چون، گچ یا فلز باید بتونه شوند. مسلما نوع بتونه به سطح بستگی دارد: فیلرهای مخصوص بتن، بتونه های اکریلیک مخصوص گچ و غیره. اگر شک دارید راهنمای سازنده را بخوانید. 

اولین گام در امده سازی سطح از بین بردن رطوبت است. همچنین سطوح دیگری که در تماس با این سطح هستند باید خشک باشند. گرد و خاک و چربی روی سطح هم باید برداشته شوند. برآمدگی و برجستگی روی سطح را هم باید سنباده بزنید. شکاف ها را با بتونه پر کنید. 

تغییرات آب و هوایی بر نتیجه کار تاثیر می گذارد. رنگ آمیزی فضای بیرون باید در هوای گرم و خشک بین ۵۰ تا ۸۰ درجه فارنهایت انجام شود. در صورت امکان در شرایط آب و هوایی مرطوب کار نکنید

رنگ آمیزی

پس از اتمام مرحله آماده سازی سطح باید راهنمای سازنده را دنبال کنید. از آنجایی که هر سازنده برای زدن رنگ دستورالعمل های خاصی دارد.باید برای رسیدن به نتیجه مطلوب دستورالعمل ها را دنبال کنید.با اسپری مخصوص این رنگ با فشار رنگ را اسپری کنید تا به سطح متراکم مورد نظر دست یابید. برای به مشکل دچار نشدن حتما از ابزار سازنده استفاده کنید. به طور کلی برای این کار یک کمپرسور، مخزن فشار قابل تنظیم و اسپری رنگ توصیه می شود. بعد رنگ را با دقت در مخزن بریزید. بعد باید قطعات را نصب کنید و حتما دستور سازنده را دنبال کنید تا قدرت کمپرسور، اندازه شیلنگ و دندانه درست باشد. 

روش دیگر استفاده از اسپری است که قبلا توضیح دادیم. ابزار اسپری باید تمیز بوده و خوب کار کند و بعد این مراحل را دنبال کنید. 

مراحل

  • تنظیم کننده را خاموش کرده و فشار مخزن را آزاد کنید. مخزن را با رنگ پر کرده و سرش را سفت کنید. 
  • فشار مخزن را خارج کنید. فشار ۲۰-۳۰ مناسب است. مایع را جریان دهید و دستگیره های کناری را خلاف جهت ساعت بچرخانید. 
  • با برداشتن محرک اسپری هوای آن را آزاد کنید بدون اینکه رنگی خارج شود. با فشار ۲۰ کارتان را آغاز کنید. 
  • اسپری را به صورت افقی روی سطح حرکت دهید. آن را نچرخانید و همیشه در آخر محرک آن را رها کنید. برای کسب بهترین نتیجه تکنیک افقی عمودی را انجام دهید. 
  • فشار را پایین نگه دارید. افزایش فشار باعث ترکیب رنگ ها می شود.
  • فشار را تا حد امکان پایین بیاورید تا بیش از حد اسپری نشود. 
  • اگر لازم است مواد بیش از ۳۰ دقیقه بمانند آنها را توی جعبه بگذارید.

عملکرد، کارایی، فرمول مناسب باعث محبوبیت همیشگی رنگ مولتی کالر می شود. طراحان و معماران به خاطر بافت و طرح این رنگ آن را می پسندند. نقاشان حرفه ای به خاطر دوام و استفاده راحت از این رنگ آن را به کار می برند.

مطالب دیگر: موتیف چیست؟

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!