رنگ پلاستیک یک نمونه رنگ ساختمان رایج از میان انواع رنگ ساختمان است. که از دیرباز تاکنون جز یکی از رنگهای بسیار کاربردی بوده است.این رنگ ها با توجه به کیفیت آنها به دو نوع پلاستیک و نیمه پلاستیک طبقه بندی می شوند. بازتاب نوری مات هستند.حلال آنها، آب است به همین دلیل سرعت خشک کردن بالایی دارد. و سریعترین رنگ آمیزی ممکن را فراهم می کند.
۱٫بعد از اینکه رنگ را انتخاب کردیم.بتونه کاری را شروع می کنیم. اگر سطح گچی باشد باید یک دست رنگ به عنوان استر زده شود.
۲٫ درست کردن بتونه: کافی است تا ابتدا کمی مل را در ظرفی ریخته و به آن مقداری رنگ و آب اضافه کنید تا بتونه پلاستیک شما آماده باشد. اگر بتونه شل بود می تونید به آن مل اضافه و در صورت سفت شدن نیز کمی رنگ یا آب به آن اضافه نمایید.
۳٫ زیرکاری مرحله سوم می باشد که باید ترک ها را ترمیم کنید. برای این کار ترک ها را باز نموده و در صورتی که ترک سطحی بود با بتونه و در صورت عمیق بودن نیز با گچ سطح را لکه گیری نموده و در انتها نیز با کمک کاردک و تیغ نیز سزح را صاف نمایید.
۴٫سنباده کاری :اگر سطح خرابی زیادی ندارد سنابده ۱۲۰ یا ۱۵۰ مناسب بوده و در صورت زبر بودن بیشتر نیز باید از سنباده ۱۰۰ یا ۱۲۰ بهره بگیرید.
۵٫بعد از سنباده کاری همه چیز برای رنگ کاری آماده می باشد، برای سقف خیلی ها از رنگ استفاده می کنند و برای بهتر شدن و افزایش جذابیت نیز کمی لاجورد به آن اضافه می نمایند. برای ساخت رنگ لاجورد باید آن را در ظرفی حدود نیم لیتری آب ریخته و حل کنید و بعد آن را با رنگ مخلوط نمایید. سپس رنگ آماده شده را با حدود ۴۰ تا ۷۰ ردصد آب مخلوط نمایید تا شل شده و آماده برای رنگ آمیزی با کم قلم مو و غلطک و یا پیستوله باشد.