روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون


خانه > وبلاگ > انواع رنگ > روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون

روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون

روانشناسی رنگ ها در دکوراسیون :روانشناسی رنگ به معنای مطالعه رنگ ها به عنوان عامل تعیین کننده رفتار انسان است. رنگ بر روی برداشت هایی که واضح نیستند و یا مبهم اند تاثیر میگذارد.

رنگها، دارای ویژگی‌هایی هستند که قادرند تا تاثیرات خاصی را بر روی انسانها ایجاد کنند. رنگها همچنین میتوانند باعث تقویت اثر بخشی تسکین دهنده باشند.

برای مثال، قرص های قرمز یا نارنجی معمولاً به عنوان محرک استفاده می شوند.

چرا رنگ در زندگی ما چنین نیرویی قدرتمند است؟ 

در حالی که برداشت از رنگ تا حدودی ذهنی است ، برخی از تأثیرات رنگی وجود دارد که معنای جهانی دارند.

رنگهای موجود در ناحیه قرمز طیف رنگها به عنوان رنگهای گرم شناخته می شوند و شامل قرمز ، نارنجی و زرد هستند. این رنگ های گرم احساساتی از احساس گرما و راحتی گرفته تا احساس خشم و خصومت را برانگیخته می کنند.

رنگ های موجود در قسمت آبی طیف به عنوان رنگ های سرد شناخته می شوند و شامل آبی ، بنفش و سبز هستند. این رنگها اغلب به عنوان آرام توصیف می شوند ، اما همچنین می توانند احساس غم یا بی تفاوتی را به ذهن متبادر کنند.

رنگ قرمز

قرمز یکی از دوارده رنگ دایره ی رنگیست که به شدت می درخشد و بسیار انعطاف پذیر بوده و به حالات مختلف در می آید. رنگ قرمز را به راحتی می توان با آبی یا زرد ترکیب کرد.

رنگ قرمز سمبل حیات و زندگی است و عامل مهمی در سازندگی و تشدید رویش گیاهان گیاهان بوده و بیان کننده هیجان و شورش می باشد. این رنگ علامت جهان متلاطم، جنگ و نشانی تثبیت شده از مبارزه و انقلاب و شورش است. البته این رنگ هرچقدر برای انقلاب ها مناسب است، برای محل هایی که نیاز به آرامش دارد نظیر اتاق خواب و داخل خانه، نامناسب است! چرا؟ چون این محل ها برای آرامش هستند و رنگ قرمز زیاد آرامش دهنده نیست. البته با این وجود در خانه های لاکچری یا خانه های خاص استفاده میشه و مشکلی هم نداره! میتونیم بگیم این مسأله خیلی به سلیقه شما برمیگرده.

رنگ آبی

رنگ آبی خالص رنگی است که نه نشانی از زرد داره و نه اثری از قرمز بر اون دیده می شه. آبی رو به سردی و قرمز رو به گرمی میره. افرادی که به رنگ آبی علاقمند هستند، دارای اعصابی قوی و محکم می باشند. آبی رنگی پرقدرت در طبیعت است که در فصل سرد سال، نمود و بروز بیشتری دارد. در طبیعت رنگ آبی از روشن ترین آبی تا تیره ترین آن وجود دارد. آبی همچنین در دکوراسیون داخلی و رنگ های دیوار ها و نمای داخل خانه هم کاربرد زیادی داره و به خصوص طیف کم رنگ تر، به دلیل ایجاد آرامش در محیط و افراد، در دکوراسیون زیاد بکار می ره.

این رنگ در فکر و روح ما داخل می شه و با روان ما پیوند می خوره و در اون نفوذ می کنه. آبی اشاره به روح داشته و معنی ایمان می ده.

رنگ زرد

زرد تراکمی از رنگ سفید است. از میان ته رنگ ها، رنگ زرد روشن ترین اون هاست و وقتی که با رنگ های خاکستری، سیاه و بنفش ترکیب میشه، خصوصیات خودش رو از دست میده. رنگ قرمز نقطه ی ختم رنگ زرد بوده و دیگر اثری از زرد در اون وجود نداره.

بین رنگ زرد و قرمز، رنگ نارنجی وجود دارد و ترکیبی از این دو رنگ است. رنگ نارنجی رنگی بسیار گرم بوده و بعد از زرد، روشن ترین رنگ دایره رنگیست. به طور کلی رنگ زرد نشان دهنده روشنایی و نور است. از رنگ زرد که کم رنگ هست. مثل زرد لیمویی، برای نقاشی دیوار ها استفاده میشه. رنگ طلایی نیز رنگ زردی با درخششی ملایم است. این رنگ به عنوان سمبل پادشاهی و سلطنت، آخرت، شگفتی و نور استفاده شده است. البته از این رنگ کمتر در رنگ آمیزی دیوار ها و نمای داخلی خانه های امروز استفاده میشه.

رنگ سبز

رنگ سبز، حد وسط رنگ های آبی و زرد قرارداره و از ترکیب این دو رنگ ساخته میشه. ترکیب دو رنگ سبز و آبی با نسبت های متفاوت، ایجاد رنگ های سبز مختلفی میکنه.  رنگ سبز، رنگ دنیای سبزیجات است. این رنگ نشان دهنده آرامش و امیدواریست و آمیزشی از دانش و ایمان است. رنگ سبز ملایم مثل رنگ مغز پسته ای برای رنگ آمیزی دیوار های داخل خانه بکار میره و در ترکیب با سفید، نمای زیبایی رو ایجاد میکنه.

وقتی رنگ سبز متمایل به زرد می شود. احساس جوانی و نیروی بهاری رو به وجود آورده و احساس لذت رو تداعی میکنه. و هرچه میزان زردی اون رو به نارنجی بره، این موارد و خاصیت ها شدت پیدا میکنه. رنگ سبز با خاکستری، رو به تیرگی میره. در صورتی که رنگ سبز به رنگ آبی متمایل شود، حالت روحانیت اون افزون میشه. رنگ سبز آبی، سرد ترین رنگ های دایره رنگی و در مقابل اون رنگ قرمز نارنجی بیشترین گرما رو دارد.(تاثیر رنگ ها بر روی ما).

منبع:ویکی پدیا

مطالب دیگر:

رنگ صنعتی چیست؟

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!